Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Purjosipuli 49g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Peruna, keskikokoinen 60g350g210kcal5.2g45.5g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g91g26kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 20g139kcal0.1g0g15.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 15g47kcal1.5g5.2g2.2g0.2g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)280g336kcal56g0g9.8g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)140g119kcal1.4g4.9g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3416g1898kcal135.2g148.8g76.8g15.8g
Valittu annoskoko1708g949kcal67.6g74.4g38.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna854g474kcal33.8g37.2g19.2g4g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904