Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 82g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g10g33kcal1.2g6.4g0.3g1.3g
Siirappi 1.5g4.5kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 2g5.6kcal0.3g0.5g0.1g0.8g
Vehnälese 2.2g5.1kcal0.3g0.3g0.1g0.8g
Ruisjauho (Rainbow)7.5g24kcal0.7g4.7g0.2g1g
Vehnäjauho puolikarkea 63g216kcal6.4g44.1g0.8g2.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g607kcal17.8g114.2g6.4g12.2g
Valittu annoskoko171g304kcal8.9g57.1g3.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna86g152kcal4.5g28.6g1.6g3.1g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.9g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885