Moussaka kesäkurpitsasta

Paista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä pannulla hetki, siirrä lautaselle.

Ruskista jauheliha, lisää siihen sipulirenkaat, tomaattimurska ja sienet.

Mausta seos.

Valkokastike: kuumenna maito, vehnäjauhot ja juustoraaste (1 dl) keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.

Lado uunivuokaan kerroksittain jauhelihaseosta ja kesäkurpitsaviipaleita, kaada valkokastike päälle, ripottele päälle vielä 0,5 dl juustoraastetta ja hiukka oreganoa.

Paista 175/35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Isomyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa49g8.4kcal0.2g1.2g0.3g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha42g70kcal8g0g4.2g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaattimurska 28g8.3kcal0.2g1.5g0.1g0.5g
Herkkusienet suolaliemessä (Rainbow), annos 115g8.1g0.8kcal0.2g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g7kcal0.7g1g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2.1g7.6kcal0.3g1.5g0g0.1g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)11g27kcal2.7g0.2g1.8g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g285kcal25g12g15g2g
Valittu annoskoko171g142kcal12.5g6g7.5g1g
Annoskoko puolitettuna86g71kcal6.3g3g3.8g0.5g
Arvot/100g100g83kcal7.3g3.5g4.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138482