Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 11g2.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.4g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.3g
Palsternakka 11g6.8kcal0.1g1.3g0g0.5g
Lanttu 54g15kcal0.5g2.5g0.2g1g
Lohifilee, paistettu 32g71kcal6.5g0g5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.3g2kcal0g0g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g21g26kcal0.7g0.8g2.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)11g14kcal1.2g0g1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa11g32kcal2.5g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g349kcal23.8g12.2g22g4.2g
Valittu annoskoko171g175kcal11.9g6.1g11g2.1g
Annoskoko puolitettuna86g87kcal6g3.1g5.5g1.1g
Arvot/100g100g102kcal7g3.6g6.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043