Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 101g895kcal0g0g101.3g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g44g57kcal5.7g0.1g3.6g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl7.5g11kcal0.4g0.7g0.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)7.5g1.5kcal0g0.5g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.7g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g1932kcal12.2g2.8g211.2g0g
Valittu annoskoko171g966kcal6.1g1.4g105.6g0g
Annoskoko puolitettuna86g483kcal3.1g0.7g52.8g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485