Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen14g101kcal0g0g11.2g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl35g126kcal4.2g24.9g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 28g24kcal0.9g1.2g1.7g0g
Vadelma 56g23kcal0.6g2.3g0.4g2.1g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.2kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g771kcal15.2g100.6g31.2g4.2g
Valittu annoskoko171g385kcal7.6g50.3g15.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna86g193kcal3.8g25.2g7.8g1.1g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431375