Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 31g15kcal0.2g2.6g0.1g0.6g
Vispikerma Flora 20%39g86kcal1.2g1.9g7.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.8g0g0g
Valkuainen (100g)7.8g3.3kcal0.8g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen16g5.1kcal0.5g0.8g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.6g0.2g0.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g7.8g5kcal0.3g0g1.9g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen20g140kcal0g0g15.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana343g891kcal9.2g100.4g51.2g2.2g
Valittu annoskoko171g446kcal4.6g50.2g25.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna86g223kcal2.3g25.1g12.8g0.6g
Arvot/100g100g260kcal2.7g29.3g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147