Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio4.9g15kcal0.1g0.2g1.5g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki20g13kcal2.5g0.4g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 10g14kcal1.2g0g1g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 27g8.9kcal0g1.8g0g0.4g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy1g8.6kcal0g0g1g0g
Purjosipuli 10g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)20g7.8kcal0.6g0.9g0.2g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka20g4.9kcal0.5g0.6g0g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast60g175kcal6g29g3.1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana343g499kcal22.2g66.2g13.8g6.6g
Valittu annoskoko172g249kcal11.1g33.1g6.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna86g125kcal5.6g16.6g3.5g1.7g
Arvot/100g100g145kcal6.5g19.3g4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=78554