Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 31g10kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Parsakaali, keitetty, suolaa 16g5.4kcal0.7g0.3g0g0.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 23g5.6kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 16g3.4kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g16g3.2kcal0.1g0.6g0g0.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl31g27kcal0.4g1.4g2.2g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g12g33kcal2.2g0g2.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]16g52kcal4.2g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana344g284kcal17g11.4g17.8g4.4g
Valittu annoskoko172g142kcal8.5g5.7g8.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna86g71kcal4.3g2.9g4.5g1.1g
Arvot/100g100g83kcal4.9g3.3g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758