Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi799g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g160g240kcal28.8g0g14.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr18g49kcal1.4g1.7g4.2g0.3g
Parsakaali brokkoli 120g42kcal5.5g2.3g0.4g3g
Purjosipuli 48g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Juuriselleri 8g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Palsternakka 40g25kcal0.2g4.7g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3424g1031kcal80g82.4g40.6g38.6g
Valittu annoskoko1712g515kcal40g41.2g20.3g19.3g
Annoskoko puolitettuna856g258kcal20g20.6g10.2g9.7g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551