Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 50g165kcal0.3g40.4g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g619g2042kcal68.1g408.4g12.4g68.1g
Vehnäjauho puolikarkea 244g836kcal24.8g170.6g2.9g8.5g
Rypsiöljy 41g365kcal0g0g41.3g0g
Auringonkukansiemen 125g742kcal28.7g15.7g61.9g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3435g8301kcal243.8g1270.2g237g168.2g
Valittu annoskoko1718g4151kcal121.9g635.1g118.5g84.1g
Annoskoko puolitettuna859g2075kcal61g317.6g59.3g42.1g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=202162