Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 68g223kcal0.3g54.5g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Tankoparsa, vihreä563g68kcal7.3g6.7g1.1g19.7g
Parsa 563g87kcal7.2g6.7g1.1g8.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Miniluumutomaatti, annos 250g281g56kcal1.7g9.3g0.8g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g3.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Ruohosipuli, tuore113g30kcal1.6g4.3g0.7g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3438g1202kcal39.6g176g30.4g63.6g
Valittu annoskoko1719g601kcal19.8g88g15.2g31.8g
Annoskoko puolitettuna860g301kcal9.9g44g7.6g15.9g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346