Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g42g157kcal2.4g14.8g9.7g0.8g
Kananmuna kuoreton 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g18g30kcal0.4g1.1g2.6g0.1g
Mozzarella 17% (Pirkka)11g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen18g3.5kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g21g4.7kcal0.2g1g0g0.4g
Purjosipuli 14g3.2kcal0.3g0.3g0g0.3g
Ruokaöljy keskiarvo 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.1kcal0.8g1.2g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g11g38kcal2.1g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana344g586kcal20g38.6g37.4g3.6g
Valittu annoskoko172g293kcal10g19.3g18.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna86g147kcal5g9.7g9.4g0.9g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305