Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 601g108kcal3.4g15g2.4g4.2g
Purjosipuli 200g46kcal3.6g4.8g0.4g4.2g
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Vesi801g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.5g6.5kcal0.3g0.3g0.5g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour50g150kcal1.7g2.2g15g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)50g80kcal1.4g1.4g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3440g989kcal21.6g48.2g74.4g17.8g
Valittu annoskoko1720g495kcal10.8g24.1g37.2g8.9g
Annoskoko puolitettuna860g247kcal5.4g12.1g18.6g4.5g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485