Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow144g512kcal10.1g115.5g1.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g1203g553kcal38.5g57.7g18g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 48g60kcal5.3g0.1g4.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 160g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g4g0.4kcal0.1g0g0g3.4g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g160g462kcal10.7g96.9g2.7g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3440g3177kcal129.4g540.4g52.4g25.4g
Valittu annoskoko1720g1588kcal64.7g270.2g26.2g12.7g
Annoskoko puolitettuna860g794kcal32.4g135.1g13.1g6.4g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157