Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 675g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi15g42kcal1.3g1g3.4g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g9g0.4kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%315g535kcal63g0g31.5g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g225g79kcal3.4g15.1g0.7g2g
Porkkana 90g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Selleri, annos 50g90g13kcal0.9g2.7g0g0g
Palsternakka 90g57kcal0.4g10.6g0.4g4g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)90g27kcal0.9g5.4g0.2g0.9g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 18g159kcal0g0g18g0g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g2033kcal145.6g110.6g109.4g22g
Valittu annoskoko1728g1016kcal72.8g55.3g54.7g11g
Annoskoko puolitettuna864g508kcal36.4g27.7g27.4g5.5g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774