Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen322g106kcal10.6g15.8g0g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 11g8.4kcal1.5g0.1g0g0.8g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4g13kcal0.4g2.4g0.3g1.1g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)44g97kcal5.8g0.2g8.2g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki402g225kcal34.2g20.1g0.8g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g402g1367kcal20.1g301.5g2g28.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 458g205kcal0.9g43.2g0.5g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g4042kcal147g766.6g23.6g76.6g
Valittu annoskoko1728g2021kcal73.5g383.3g11.8g38.3g
Annoskoko puolitettuna864g1011kcal36.8g191.7g5.9g19.2g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273