Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%25g40kcal0.7g0.7g3.8g0g
Poronkäristys (Kylmänen)28g38kcal5.6g0g1.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g14g3.5kcal0.1g0.7g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g40g24kcal0.6g5.2g0g0.4g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto13g35kcal2.4g0g2.7g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g1g2.6kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana346g322kcal19g13.2g20.8g1.6g
Valittu annoskoko173g161kcal9.5g6.6g10.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna87g81kcal4.8g3.3g5.2g0.4g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763