Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g88g281kcal8.7g55.7g2.6g6.8g
Pellavansiemen kokonainen 8.1g41kcal1.6g0.1g3.4g2.1g
Cashewpähkinä 11g65kcal2.2g2.1g5.2g0.4g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g1.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)50g16kcal1.7g2.3g0g0g
Puolukkahillo 14g20kcal0g4.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana346g845kcal28.4g129.8g22.4g18.8g
Valittu annoskoko173g422kcal14.2g64.9g11.2g9.4g
Annoskoko puolitettuna87g211kcal7.1g32.5g5.6g4.7g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.5g6.5g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141