Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Kananmuna kuoreton 7.8g11kcal1g0g0.8g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 14g24kcal1.1g0.6g1.8g0.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.7g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka25g24kcal4.3g0.1g0.6g0g
Sipuli 7.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Paprika punainen 21g6.2kcal0.2g1g0.1g0.4g
Ananas, omassa liemessään 20g11kcal0.1g2.2g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 28g12kcal1g1.4g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Emmental, punaleima 17%13g37kcal4.3g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana347g433kcal32g39.2g15.2g3.6g
Valittu annoskoko173g217kcal16g19.6g7.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna87g108kcal8g9.8g3.8g0.9g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965