Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g405g126kcal3.7g29.2g0.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g180g108kcal2.7g23.4g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Oliiviöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g25g30kcal0.6g1.5g2.3g0.4g
Valkoviinietikka (Rajamäen)14g2.7kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g2.7g5.7kcal0.2g0.7g0.2g1g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g90g234kcal13.5g0.2g19.8g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3465g1494kcal44g121g95.2g9g
Valittu annoskoko1733g747kcal22g60.5g47.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna866g374kcal11g30.3g23.8g2.3g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850