Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi225g1012kcal14.6g134.9g47.2g7g
Voi 84g612kcal1g0.3g68.6g0g
Maitosuklaa 225g1209kcal22.8g112.4g74.2g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)157g771kcal5.7g96g39.3g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton225g360kcal18g9g29.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 124g176kcal15.5g0.4g12.7g0g
Sokeri 17g69kcal0g16.8g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl225g810kcal4.5g6.1g85.4g0g
Liivatelehti, gelatiini450g1570kcal385g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3474g13219kcal934.2g763g714g14.2g
Valittu annoskoko1737g6610kcal467.1g381.5g357g7.1g
Annoskoko puolitettuna869g3305kcal233.6g190.8g178.5g3.6g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656