Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g241g409kcal48.1g0g16.8g0g
Sipuli (kuorittu)72g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.2g0.1g0.3g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g9g81kcal0g0g9g0g
Vesi902g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 90g26kcal0.9g4.1g0.3g1.6g
Palsternakka 78g50kcal0.4g9.2g0.3g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Peruna, vanha, kuorittu 168g128kcal3.2g26.1g0.3g1.7g
Purjosipuli60g11kcal1.1g1.4g0.1g1.3g
Maustepippuri, annos 1g9g0.3kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3474g1529kcal112.2g103.8g54.6g23.8g
Valittu annoskoko1737g765kcal56.1g51.9g27.3g11.9g
Annoskoko puolitettuna869g382kcal28.1g26g13.7g6g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066