Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali70g15kcal0.8g2.4g0.1g1.5g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g18g22kcal2.6g0g1.6g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Siirappi 6.1g19kcal0g4.5g0g0g
Soijakastike 2.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Korppujauho 1.1g4kcal0.1g0.8g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g14g7.9kcal0.4g0.9g0.3g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g26g32kcal0.6g6.5g0.4g0.5g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g18g24kcal3.3g0g1.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g276kcal16.2g32.2g8.8g4.8g
Valittu annoskoko174g138kcal8.1g16.1g4.4g2.4g
Annoskoko puolitettuna87g69kcal4.1g8.1g2.2g1.2g
Arvot/100g100g79kcal4.7g9.2g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364