Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl63g24kcal0.6g5.6g0g0g
Hiiva, 50g6.2g3.8kcal0.8g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma13g40kcal0g9.2g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g6.9g41kcal1.6g0.9g3.3g0.4g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi8.7g28kcal2.5g0.6g1.7g2.7g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g18g58kcal1.9g11.5g0.4g2.1g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g24g73kcal2.3g14.7g0.5g3.5g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g3.7g5.8kcal0.5g1.2g0.2g1.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)5.2g20kcal0.6g4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g767kcal27g132.4g13g23.4g
Valittu annoskoko174g383kcal13.5g66.2g6.5g11.7g
Annoskoko puolitettuna87g192kcal6.8g33.1g3.3g5.9g
Arvot/100g100g220kcal7.8g38g3.7g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492