Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g723kcal1.2g0.4g81g0g
Sokeri 199g809kcal0g199.1g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g498g324kcal54.8g20.9g1.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai359g1256kcal43.1g254.7g7.5g10.8g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g498g169kcal1g35.4g1.5g9g
Siirappi 50g150kcal0g36.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3480g7048kcal203.4g1135.2g184.2g39.8g
Valittu annoskoko1740g3524kcal101.7g567.6g92.1g19.9g
Annoskoko puolitettuna870g1762kcal50.9g283.8g46.1g10g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=182175