Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g4596g460kcal27.6g64.3g4.6g32.2g
Sokeri 781g3171kcal0g780.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L2757g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1379g456kcal0g6.9g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g23g9kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 74g80kcal5.8g12g0.4g1.5g
Tilli, tuore 368g110kcal13.6g3.3g2.9g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8572kcal94g1734g15.8g82.8g
Valittu annoskoko10000g4286kcal47g867g7.9g41.4g
Annoskoko puolitettuna5000g2143kcal23.5g433.5g4g20.7g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108