Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g802g80kcal4.8g11.2g0.8g5.6g
Sokeri 136g553kcal0g136.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L481g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 240g80kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g4g1.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Tilli, tuore 64g19kcal2.4g0.6g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3488g1495kcal16.4g302.4g2.8g14.4g
Valittu annoskoko1744g747kcal8.2g151.2g1.4g7.2g
Annoskoko puolitettuna872g374kcal4.1g75.6g0.7g3.6g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108