Kauraiset pellavasämpylät

Erittäin kuitupitoinen, hapanleipää muistuttava leipä:

1 l piimää
4 dl pellavansiemenrouhetta
4 kananmunaa
1 dl kauraleseitä
4 tl suolaa

Sekoita piimä ja rouheet, jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön, jotta saat taikinasta hapanta.

Sekoita joukkoon munat, suola ja kauraleseet.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja nauti!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Mixual

Janneaqui sanoi...

Hei, mielenkiintoinen resepti, mahtaa haitua paljon nestettä joten kalorit per paino ei pidä varmaan paikaansa- Oletko punninut valmiin leivän painon?

keskiviikko 23.01.2013 klo 17:00

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gefilus-piimä 1% rasvaa 125g51kcal4.2g4.6g1.2g0g
Kauralese 7.5g27kcal1.3g3.4g0.6g1.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti8.1g41kcal2g2.7g2.3g2.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.9g21kcal0.6g3.8g0.1g1g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g356kcal23g29.2g14g9.2g
Valittu annoskoko175g178kcal11.5g14.6g7g4.6g
Annoskoko puolitettuna88g89kcal5.8g7.3g3.5g2.3g
Arvot/100g100g102kcal6.6g8.3g4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=194478