Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)25g41kcal0.8g1g3.8g0g
Valkoviini kuiva 13g8.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g75g27kcal0.7g5.5g0.2g2.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton56g58kcal13g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g319kcal29.2g13.6g14.2g5.2g
Valittu annoskoko175g160kcal14.6g6.8g7.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna88g80kcal7.3g3.4g3.6g1.3g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012