Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Sipuli 18g5.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)2.8g4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Tomaattimurska 56g17kcal0.3g3g0.1g1.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Linssi, vihreä, go green8.4g29kcal2.4g4.8g0.1g2.6g
Vesi, vesijohtovesi 8.4g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g11g33kcal2.5g5g0.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana351g197kcal11.4g28.2g3.6g11.6g
Valittu annoskoko176g99kcal5.7g14.1g1.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna88g49kcal2.9g7.1g0.9g2.9g
Arvot/100g100g56kcal3.2g8g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740