Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)35g6.3kcal0.6g0.6g0.1g0.7g
Keräkaali, 100g8.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g2.5g2.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)35g14kcal0.4g2.5g0.2g0.5g
Vesi61g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g0.9g6.5kcal0g0g0.7g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 5.3g12kcal0.8g0g0.9g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g7.9g28kcal1.6g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g160kcal7.6g10.8g9g3.8g
Valittu annoskoko176g80kcal3.8g5.4g4.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna88g40kcal1.9g2.7g2.3g1g
Arvot/100g100g46kcal2.2g3.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345