Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 29g31kcal2.5g4.1g0.1g2g
Herne 23g16kcal1.2g2.2g0.1g0.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Omena, keskikokoinen 200g44g15kcal0.1g3.1g0.1g0.8g
Oliiviöljy 5.8g52kcal0g0g5.8g0g
Viinietikka 4.4g0.9kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g7.3g42kcal1.3g1.7g3.6g0.9g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g377kcal12.2g35.6g19.4g10.2g
Valittu annoskoko176g189kcal6.1g17.8g9.7g5.1g
Annoskoko puolitettuna88g94kcal3.1g8.9g4.9g2.6g
Arvot/100g100g107kcal3.5g10.1g5.5g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204