Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 46g403kcal0g0g45.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Tomaatti, tuore169g34kcal1g6.4g0.5g2.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 225g716kcal54.8g102.7g4.3g20g
Vesi1124g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g17g66kcal0.5g3.4g5.7g0g
Korianteri, tuore, annos 20g23g4.5kcal0.4g0.9g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3510g2559kcal119.8g245.6g113g51.6g
Valittu annoskoko1755g1280kcal59.9g122.8g56.5g25.8g
Annoskoko puolitettuna878g640kcal30g61.4g28.3g12.9g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962