Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 50g14kcal0.5g2.3g0.1g0.9g
Selleri, annos 50g20g2.8kcal0.2g0.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Kuohukerma,valio,2dl20g68kcal0.4g0.6g7g0g
Juustoraaste emmental punaleima20g78kcal5.8g0g6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1g3.5kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g370kcal15g15.8g26.4g4.8g
Valittu annoskoko176g185kcal7.5g7.9g13.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna88g92kcal3.8g4g6.6g1.2g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465