Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g314kcal9.3g64g1.1g3.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.9g2.9kcal0.5g0g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl31g14kcal1.3g1.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g796kcal22.4g133.8g16.6g7.6g
Valittu annoskoko176g398kcal11.2g66.9g8.3g3.8g
Annoskoko puolitettuna88g199kcal5.6g33.5g4.2g1.9g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603