Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 5.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Palsternakka 1.9g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Nauris 7.5g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee 45g88kcal8.4g0g6.1g0g
Tilli, tuore 1.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.1g2.5kcal0.2g0.2g0.1g0g
Sipulikuutiot Apetit7.5g2kcal0.1g0.4g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g7.5g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 23g74kcal0.5g0.7g7.9g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g347kcal19.2g4.8g28.2g0.6g
Valittu annoskoko176g174kcal9.6g2.4g14.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna88g87kcal4.8g1.2g7.1g0.2g
Arvot/100g100g99kcal5.4g1.4g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981