Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 25g83kcal0.5g0.7g8.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0g0g4g0g
Jauheliha, sika-nauta 50g111kcal8.7g0g8.5g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka8.7g7.2kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g19g3.7kcal0.1g0.7g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 19g70kcal4.2g0g6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 13g35kcal0.2g0.4g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana353g771kcal35g8.2g67.2g0.4g
Valittu annoskoko177g386kcal17.5g4.1g33.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna88g193kcal8.8g2.1g16.8g0.1g
Arvot/100g100g219kcal9.9g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085