Kauralesesämpylät

Lämmitä vesi 40 asteiseksi ja lisää kauraleseet , hiiva, suola ja öljy.

Alusta lopuksi taikinaan muut jauhot.

Kohota noin 30 minuutia.

Leivo taikinasta 12 sämpylää.

Kohota uudelleen liinan alla . Paista 225 asteessa noin 10 minuutia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Paivi6250
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauralese myllyn paras 1dl=50g15g47kcal2.6g6.6g1.1g2.4g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl73g255kcal10.2g46.6g2.3g4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g15g45kcal2.5g7.9g0.4g1.9g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana353g719kcal30.6g122.2g10.6g16.6g
Valittu annoskoko177g359kcal15.3g61.1g5.3g8.3g
Annoskoko puolitettuna88g180kcal7.7g30.6g2.7g4.2g
Arvot/100g100g204kcal8.7g34.6g3g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336910