Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)724g232kcal23.9g32.6g0g0g
Hiiva 36g27kcal4.8g0.4g0.1g2.5g
Siirappi 304g917kcal0.3g225.5g0g0g
Vehnälese 44g99kcal5.8g6.7g2g16.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)174g659kcal20.3g133.9g3.8g24.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 471g1616kcal48g329.6g5.7g16.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g7100kcal206.2g1457.4g23.2g120.4g
Valittu annoskoko1764g3550kcal103.1g728.7g11.6g60.2g
Annoskoko puolitettuna882g1775kcal51.6g364.4g5.8g30.1g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881