Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 22g28kcal2.5g0.1g2g0g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.9g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g37g44kcal1g1.5g3.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 37g17kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g905kcal15g108.4g43.8g5.6g
Valittu annoskoko177g453kcal7.5g54.2g21.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna89g226kcal3.8g27.1g11g1.4g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932