Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 4.9g16kcal0.4g3.2g0.1g0.4g
Kaurahiutale 5.6g21kcal0.8g3.2g0.4g0.6g
Perunamuusi25g20kcal0.4g3g0.7g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Rypsiöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g39g131kcal4.7g25.8g0.9g3.2g
Vehnäjauho puolikarkea 22g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g1.4g4.4kcal0.2g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g663kcal17.6g107g17.4g10.8g
Valittu annoskoko178g332kcal8.8g53.5g8.7g5.4g
Annoskoko puolitettuna89g166kcal4.4g26.8g4.4g2.7g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30.1g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941