Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g56g25kcal0g5.4g0g0.1g
Siirappi, tumma24g76kcal0g17.5g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g17g52kcal2g10.3g0.3g2.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g32g92kcal3.2g18g0.7g6.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g41g126kcal6.9g21.9g1.2g5.3g
Vehnäjauho, sunnuntai7.9g28kcal0.9g5.6g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana355g795kcal26g157.4g4.8g29.4g
Valittu annoskoko178g398kcal13g78.7g2.4g14.7g
Annoskoko puolitettuna89g199kcal6.5g39.4g1.2g7.4g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.3g1.4g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446