Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g180g1296kcal0g0g144g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 138g173kcal15.2g0.4g12.4g0g
Sokeri 102g414kcal0g101.9g0g0g
Ruislese (10g)48g98kcal7.2g12.5g2.1g18.7g
Vehnäjauho, sunnuntai312g1092kcal37.4g221.5g6.6g9.4g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Puolukka 360g140kcal1.6g24.5g1.8g9.4g
Maitorahka, Valio, 0,3300g195kcal33g12.6g0.9g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)240g156kcal7.7g11.5g8.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 72g90kcal7.9g0.2g6.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3552g7448kcal221.2g803g365.4g75.2g
Valittu annoskoko1776g3724kcal110.6g401.5g182.7g37.6g
Annoskoko puolitettuna888g1862kcal55.3g200.8g91.4g18.8g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143557