Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.4g11.7g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Kaali, valkokaali360g76kcal4.3g12.2g0.7g7.6g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g180g222kcal37.8g0g7.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g14g122kcal0g0g13.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.5g33kcal0g0g3.6g0g
Soijakastike45g27kcal2.3g4.3g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.4g3.4kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3555g1176kcal95.6g77g51.6g25.4g
Valittu annoskoko1778g588kcal47.8g38.5g25.8g12.7g
Annoskoko puolitettuna889g294kcal23.9g19.3g12.9g6.4g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103251