Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 73g17kcal1.3g1.6g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g0.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl15g52kcal0.3g0.4g5.5g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa15g44kcal3.4g0g3.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.2g16kcal0g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g261kcal10g4.6g21.6g3.4g
Valittu annoskoko178g130kcal5g2.3g10.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna89g65kcal2.5g1.2g5.4g0.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130