Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)50g139kcal9g0g11.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Herkkusieni säilötty Rainbow14g2.2kcal0.3g0.2g0g0.3g
Oliiviöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g13g41kcal3g6.1g0.1g1.5g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g25g6.2kcal0.3g1g0g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g1.2g4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g0.6g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g1.9g0.5kcal0g0.2g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g491kcal25.6g18.8g33.8g4.2g
Valittu annoskoko178g245kcal12.8g9.4g16.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna89g123kcal6.4g4.7g8.5g1.1g
Arvot/100g100g138kcal7.2g5.3g9.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365672