Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer35g181kcal1.4g19.6g10.5g1.9g
Voi 35g255kcal0.4g0.1g28.5g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu39g49kcal4.2g0.1g3.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g27.9g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g1484kcal20.2g155g86g6.6g
Valittu annoskoko179g742kcal10.1g77.5g43g3.3g
Annoskoko puolitettuna89g371kcal5.1g38.8g21.5g1.7g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.4g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834