Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 12g36kcal2.1g5.8g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.6g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g23g35kcal0.2g1.4g3g0.2g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.6g0.2g0.5g
Ohrajauho 10g34kcal0.9g6.6g0.2g0.8g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 5.6g15kcal0.5g2.6g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g551kcal11.6g62.8g26.2g7g
Valittu annoskoko179g276kcal5.8g31.4g13.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna89g138kcal2.9g15.7g6.6g1.8g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694