Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g10g76kcal0.1g0.1g8.4g0g
Sokeri 8.9g36kcal0g8.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.9g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%52g34kcal5.7g2.2g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml5.2g1.1kcal0.4g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.1g7kcal0g1.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g4.2kcal0g1g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 38g26kcal0.3g5.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana357g694kcal23g64.8g37g1.8g
Valittu annoskoko179g347kcal11.5g32.4g18.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna89g174kcal5.8g16.2g9.3g0.5g
Arvot/100g100g194kcal6.4g18.1g10.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422284